Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Smrt řidičky, nezvládla řízení, náraz do protijedoucího vozidla

Smrt řidičky, nezvládla řízení vozidla, náraz do protijedoucího vozidla
Dne 7.1.2009 v 7,45 hodin došlo na úseku mezi obcí Krásné Loučky a Městem Albrechtice   k dopravní nehodě. Zde 34 letá řidička z Brna jedoucí s osobním vozidlem FORD Fiesta nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a při průjezdu prudké pravotočivé zatáčky na namrzlé vozovce dostala sérii smyků. S vozidlem se začala přetáčet, přejela do levé jízdní poloviny, kde pravou boční částí svého vozidla narazila do protijedoucího vozidla VW Passat Combi, které řídil 29 letý řidič z Města Albrechtic. Střetem bylo vozidlo Ford odhozeno do levého silničního příkopu a vozidlo VW Passat zůstalo stát šikmo přes vozovku. Při dopravní nehodě utrpěla řidička vozidla Ford smrtelná zranění, kterým na místě dopravní nehody podlehla. Smrt konstatoval přivolaný lékař RZS Krnov.
Řidič vozidla VW Passat utrpěl lehké zranění ( otřes mozku, tržná rána na pravém koleni). Spolucestující z vozidla Passat 23 letá žena z Města Albrechtic utrpěla lehké zranění ( zlomeninu pravé ruky).
Zranění byli převezeni RZS do nemocnice v Krnově, kde zůstali hospitalizováni. Doba léčení nebyla ošetřujícím lékařem stanovena.
Při dopravní nehodě vznikla na vozidle Ford škoda ve výši 200 000 Kč a na vozidle VW Passat škoda ve výši 100 000 Kč. 
 
Řidič nákladního vozidla při odbočování návěsem poškodil zaparkované vozidlo
Dne 6. 1. 2009 v 8,40 hodin došlo v Krnově na Dvořákově okruhu k dopravní nehodě mezi nákladním vozidlem Mercedes s návěsem, které řídil 51 letý řidič z Mariánských Lázní a zaparkovaným osobním motorovým vozidlem Škoda Fabia. Řidič nákladního vozidla při odbočování vlevo mimo pozemní komunikaci zachytil pravou zadní částí návěsu o levou stranu zaparkovaného vozidla Škoda. Dechová zkouška na alkohol byla provedena s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo. Na nákladním vozidle Mercedes škoda nevznikla, na návěsu byla vyčíslena škoda ve výši 2 000 Kč. Důsledkem dopravní nehody došlo k poškození vozidla Škoda Fabia v celkové výši 40 000 Kč.
                                                         
 
Náraz vozidla do dopravní značky
V úterý 6.1.2009 okolo 7,00 hodin na úseku silnice u obce Milotice nad Opavou 54 letý řidič vozidla Ford Tranzit z mírného kopce nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména stavu a povaze pozemní komunikace a na rozbředlém sněhu dostal smyk. Vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do sloupku dopravní značky "Počátek obce".
Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška na alkohol byla provedena a její výsledek byl negativní. Na vozidle Ford Tranzit vznikla škoda ve výši 50 000 Kč a na dopravní značce škoda ve výši 2 000 Kč. Přestupek byl policisty na místě vyřízen blokovou pokutou. 
  
 
Krádež věcí z kanceláře střední školy
Dne 6.1.2009 využil dosud neznámý pachatel nepřítomnosti zaměstnankyně střední školy v Krnově na ulici Opavská a vnikl do neuzamčené kanceláře. Během velmi krátké doby, po kterou žena místnost opustila, odcizil z její odložené kabelky peněženku. Zde měla poškozená finanční hotovost ve výši 2 600 Kč, klíče, osobní doklady, platební a zdravotní karty a adresář. Pachatel svým jednání způsobil škodu ve výši 2 860 Kč.
Případ šetří OOP Krnov.
  
 
Vloupání do benzinové čerpací stanice
Dne 7.1.2009 v nočních hodinách v obci Dvorce dosud neznámý pachatel po rozbití skleněné výplně vchodových dveří čerpací stanice vnikl do prostoru prodejny. Zde z prodejního pultu odcizil kovovou krabičku s mincemi všech nominálních hodnot ve výši 2 000 Kč. Následně z regálu a z provozní skříně za pultem odcizil cigarety různých značek v hodnotě 5 618,-Kč. Při pohybu pachatele po objektu došlo k poškození tiskárny. Pachatel způsobil celkovou škodu poškozením věcí ve výši 7 911 Kč a odcizením věcí škodu v celkové výši 7 618 Kč.
Případ nadále šetří OOP Horní Benešov.
 
 
 
Krádež součástky ze sněžné rolby, škoda 15 tisíc Kč. 
V době od 1.1.2009 do 7.1.2009 v obci Andělská Hora dosud neznámý pachatel využil nepřítomnosti provozovatele lyžařského vleku a ze sněžné rolby odstavené na volně přístupném prostranství před vlekem demontoval z přední radlice stroje závlačky z čepů hydraulické olejové pístnice. Následně tyto věci ( dva kusy závlaček, dva čepy a pístnici ) odcizil a způsobil tak provozovateli škodu ve výši 15 000 Kč.
Šetří OOP Bruntál.
 
 
 
 vrchní inspektor nprap. ing. Křištofová Ivana
 

vytisknout  e-mailem