Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradli postiženého

DĚČÍN - Okradli postiženého; Nezaplatil; Místo práce kradl; Automobil stále není trezor 

O tom, že někteří pachatelé se nezastaví opravdu před ničím svědčí událost, která se odehrála včerejšího odpoledne ve Varnsdorfu. Čtveřice mladíků zde zcela bez skrupulí přímo na ulici okradla tělesně postiženého muže o ledvinkou, kterou měl připevněnou u pasu. S kořistí ihned utekli. Díky lapkům přišel poškozený o doklady, peněženku, platební kartu a přehrávač v celkové hodnotě zhruba dvanácti set korun. Na případu pracují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Aktualizace 11:45 Policistům se dnes v dopoledních hodinách podařilo zadržet všechny čtyři pachatele. Jde o nezletilce, tedy případ bude pro nedostatečnost věku odložen.
 
 
Nezaplatil
 
Zboží za více než pět stovek si v jedné z děčínských drogerií do igelitové tašky uložil čtyřiatřicetiletý muž. Pak z obchodu odešel bez placení. Policisté z obvodního oddělení ale poměrně rychle zjistili, o koho se jedná, a včera si tento již za obdobnou činnost trestaný výtečník vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže. Hrozí mu tím pádem až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Místo práce kradl
 
Dvanáct tisíc korun na přestavbu zahradní chatky vylákal od jedné ženy z Děčína čtyřiadvacetiletý mladík. Když peníze přebíral, v nestřeženém okamžiku odcizil další čtyři tisíce ze skříně, odkud poškozená částku vybrala. V chatce však místo práce odcizil hliníkové nádobí a střešní krytinu. Policisté z obvodního oddělení muže pop pár dnech lapili a včera mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření pro podvod a krádež. 4elí tak hrozbě až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Automobil stále není trezor
 
Dámskou kabelku s platební kartou, doklady, mobilním telefonem a šperky odcizil neznámý poberta ze zavazadlového prostoru automobilu zaparkovaného v Dolním Žlebu. Aby se k věcem dostal, rozbil tradičně okénko. Po sobě zanechal škodu přes deset tisíc korun.
 
 
 
Děčín 25. srpna 2011
 
por. Vojtěch Haňka
komisař
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 208, 724 156 293
 

vytisknout  e-mailem