Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Okradla seniora, ten skončil s vážným zraněním v nemocnici - Aktualizace I, Aktualizace II,

Pražští kriminalisté dopadli během pár hodin podezřelou ženu, která okradla třiadevadesátiletého seniora. Ten při incidentu zavrávoral a upadl na eskalátor, kde zůstal bezvládně ležet. 

Kriminalisté z pražské Palmovky objasnili během pár hodin případ, kdy devětadvacetiletá žena okradla seniora. Případ se stal v úterý 25. května krátce před polednem ve vestibulu metra Želivského u výstupního eskalátoru, po kterém v tu dobu jel senior. Zezadu k němu přistoupila žena, která mu odcizila příruční tašku. Stařík se bránil, a když se za ní otočil, ztratil rovnováhu a upadnul na eskalátor, přičemž ihned ztratil vědomí.

Třiadevadesátiletý senior si pádem způsobil středně těžká zranění, těžký otřes mozku, několik fraktur a zůstal v bezvědomí ležet na eskalátoru. Toho si povšimla i podezřelá na útěku, která raději svůj lup zahodila a vrátila se na místo, aby mu pomohla. V tu chvíli kolem zraněného muže procházelo, bez povšimnutí, několik osob, které mu neposkytly ani nepřivolaly žádnou pomoc, i když bylo na první pohled zřejmé, že je vážně zraněný. Až pracovník metra zavolal zraněnému staříkovi záchranku, která si ho převzala a převezla do nemocnice, kde byl následně hospitalizován.

Pachatelka před příjezdem policejní hlídky z místa utekla. Na řadu tak přišli kriminalisté, kteří vyhodnotili kamerové záznamy a během pár hodin ve spolupráci s pracovníky ostrahy Hlavního nádraží, podezřelou ženu vypátrali.

Devětadvacetiletá žena je v současné chvíli obviněna ze spáchání trestných činů opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež, za což ji v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Tímto však vyšetřovaní pro kriminalisty z pražské Palmovky specializující se převážně na objasňování loupežných přepadení nekončí. V současné době pátrají po totožnosti pěti osob, které kolem zraněného seniora bez povšimnutí prošly a neposkytly mu první pomoc, ale ani ji nepřivolaly. Pokud tyto osoby na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohly zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. Kriminalisté je v současné době podezřívají ze spáchání trestného činu neposkytnutí první pomoci, za což jim v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt odnětí svobody.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 31. 05. 2021

Aktualizace - Do současné chvíle se policistům ozvaly dvě osoby (žena s květinami a muž s culíkem) s kterými budou nyní probíhat standardní úkony trestního řízení. 

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 1.6.2021

Aktualizace II. - Žena v červené bundě se policistům ozvala a nyní s ní probíhají standardní úkony trestního řízení. Na přiložených záběrech jsou zachyceny dvě osoby, po kterých kriminalisté stále pátrají. Děkujeme za pomoc při pátrání.  

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 4.6.2021

Odkazy do noveho okna

pátrání

pátrání 

Detailní náhled

pátrání

pátrání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem