Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Okradl vlastní babičku

KROMĚŘÍŽSKO: Z účtu jí vybral více jak padesát tři tisíc korun. 

Včera sdělili kroměřížští kriminalisté podezření z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku třiadvacetiletému muži. Podezřelý od listopadu loňského roku do letošního ledna postupně vybral z účtu své babičky bez jejího vědomí více jak padesát tři tisíc korun. O vybrání dalších pět tisíc se pokusil, ale protože na účtu již tato částka nebyla, k transakci nedošlo.
Vnuk babičku žijící v Kroměříži pravidelně navštěvoval. Loni na podzim si všiml, kde schovává svou platební kartu, ke které znal PIN. Potřeboval peníze na živobytí, a tak jí kartu nenápadně vzal a vybral z ní dva tisíce korun. Poté ji vrátil zpět, aniž by to babička zjistila. Pro kartu si pak takto chodil pravidelně.
V lednu paní přišla na to, že jí z účtu zmizely peníze a skutek oznámila kroměřížským policistům, kteří na případu pracovali společně s kriminalisty. Zjistili, že peníze vybral její vnuk. Ten se při výsleších ke všemu přiznal, svého jednání litoval a babičce slíbil, že jí peníze začne splácet hned, jakmile si najde práci. Stará paní proto kriminalistům nedala souhlas k trestnímu stíhání vnuka pro trestný čin krádeže. Za trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, na který se souhlas nevztahuje, však podezřelému hrozí až dvouleté vězení.
 
13. února 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem