Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Okradl je podvodník

VYŠKOVSKO: Přišel jim údajně vrátit přeplatek. 

Vyškovští kriminalisté se zabývají případem okradeného manželského páru. Včera večer je navštívil neznámý muž v jejich bydlišti v Drnovicích. Vydával se za pracovníka energetické společnosti a přišel jim vyplatit přeplatek za odběr elektrické energie. Když ho důvěřiví manželé vpustili do bytu, využil chvíle, kdy byl o samotě a ukradl jim peníze z peněženky. Místo činu pak velmi rychle opustil s tím, že se ještě vrátí. Starší pár tak během chvíle přišel o více než tisíc korun.

Podvodníci si hledají různé záminky, aby se dostali k penězům. Vydávají se za pracovníky různých firem, nejčastěji energetických společností. Také okrádají důvěřivé lidi tím, že se po telefonu vydávají za příbuzné, nejčastěji vnuky, a žádají finanční půjčku. Pro peníze pak posílají své údajné přátele. Bohužel se jim to v některých případech podaří a především starší lidé přicházejí o značné sumy peněz. Do příbytků se také mohou podvodníci vloudit pod různými záminkami. V poslední době přicházejí například i s historkou, že si jako pracovníci různých společností musí nafotit byt.

Policisté upozorňují občany, aby byli obezřetní a nevpouštěli cizí osoby do domu či bytu. Co se týká vrácení přeplatků za energie, vždy přijde vyúčtování a složenka. Energetické společnosti nevrací přeplatky či nevybírají nedoplatky prostřednictvím návštěv fyzických osob.

por. Mgr. Alice Musilová, 28. 7. 2016

vytisknout  e-mailem