Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Okradený senior

Novojičínsko - Za pár minut přišel o 100 tisíc korun. 

Přišel, oslovil, ukradl a odešel se 100 tisíci korunami. Na doslovně krátkou návštěvu bude zřejmě nadosmrti vzpomínat se slzami v očích 92letý muž ze Studénky. 

Tolik osvědčená historka, s kterou podvodníci oslovují seniory, měla zase úspěch. Vrácení přeplatku za elektrickou energii otevřely dveře podvodníkovi do domu 92letého muže ze Studénky. V úterý 8. ledna krátce před půl desátou dopoledne, zazvonil cizí muž u dveří a důvěřivý senior se nechal v dobré víře okrást. Když si uvědomil, že byl okraden, zavolal nám.

Policisté ze Studénky zadrželi v blízkosti automobil s třemi osobami. Jednalo se o Škodu Octavii stříbrné barvy s 37letým řidičem cizí státní příslušnosti a dvěma ženami ve věku 42 a 33let. Všichni s trvalým pobytem v Ostravě. Podezřelý muž se shodoval s uvedeným popisem od okradeného. Z důvodu podezření a řádného zjištění věci skončil v policejní cele.
Zajistili jsme důkazy z místa činu, provedli jsme prvotní úkony. Peníze však již podezřelí u sebe neměli.  Po provedených úkonech jsme je propustili. Nicméně ve vyšetřování nadále pokračujeme.

Nejednalo se o žádné nováčky v tomto jednání, v minulosti již byli pro podobné podvodné jednání a krádeže všichni podezřelí.

 

Tisková zpráva ze dne 9.1.2013

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem