Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Okradení turistek zachytil fotograf - DOPADENY

Český Krumlov - Poznáte pachatelky? Ukradly eura i čínské jeny. 

Aktualizace - pachatelky dopadeny - vrátily se na místo činu

Pachatelky se opět vrátily koncem týdne na  zámecká nádvoří, pravděpodobně s jasným úmyslem okrást turisty a kořist si jako obvykle rozdělit. Policisté však tuto variantu předvídali a tak obě ženy v rámci své hlídkové činnosti zadrželi. Obě pachatelky ( 1988 a 1998) pocházejí z bývalé Jugoslávie. Policisté je umístili do policiejní cely, případ řeší v rámci zkráceného přípravného řízení a tak se obě ocitnou během víkendu u soudu. Ten rozhodne o jejich dalším osodu.

11. března 2018

Při prohlídce zámku v Českém Krumlově okradly čínské turistky pravděpodobně dívky zachycené na fotografiích. Kolem poledne 16. února 2018 při prohlídce zámku odcizily pachatelky z batohu čínských turistek peněženky s osobními doklady a finanční hotovostí. Pravděpodobně přímo při tom, jak si turistky zámek prohlížely a měly batohy na zádech.  Pachatelky využily skutečnosti, že turistky sledovaly více okolí a památky než své věci. V peněženkách měly turistky eura i čínské jeny. Pachatelky tak způsobily krádeží škodu kolem 140 000 korun.

Jeden turista z čínské výpravy při fotografování zachytil pravděpodobné pachatelky. Jejich jednání také zaznamenala bezpečnostní kamera.

Kdo by znal totožnost možných pachatelek, nebo měl informace k jejich aktuálnímu místu pobytu či jiné podrobnosti, ať kontaktuje policisty na lince 158 nebo přímo vyšetřujícího policistu na OOP Český Krumlov, tel. 974 232 700 - prap. Bc. Svoboda.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

10. března 2018

Odkazy do noveho okna

ČK nádvoří-krádež podezřelé

ČK nádvoří-krádež podezřelé 

Detailní náhled

ČK nádvoří podezřelé

ČK nádvoří podezřelé 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem