Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Okradení invalidy - aktualizace II

Zatím neznámý pachatel okradl muže na invalidním vozíku a z účtu mu vybral skoro deset tisíc. Pomůžete ho dopadnout? 

Případ lidského hyenismu nyní řeší policisté z místního oddělení Karlín. Koncem ledna se na ně totiž obrátil muž, který je upoután na invalidní vozík s tím, že byl okraden. Pravděpodobně během cesty městskou hromadnou dopravou ze Smíchova na Jarov mu někdo odcizil peněženku. Tu měl uloženou v tašce, která byla zavěšená přes madlo vozíku. Invalidní student, který při takových cestách musí využívat asistenta, na krádež přišel až na pokoji na kolejích. Mezi tím někdo několikrát zneužil jeho platební kartu, kterou měl spolu s doklady a hotovostí v odcizené peněžence.

Policistů se podařilo zajistit kamerové záznamy podezřelého muže, který platební kartou platil. Jednou byl v obchodě ještě s jiným mužem a podruhé s ženou. Jestliže někoho z nich poznáváte, kontaktujte linku 158.

Za trestný čin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozmění platebního prostředku, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.  

por. Bc. Jan Daněk – 16. 2. 2018

Aktualizace: Policisté díky medializaci případu získali několik poznatků k totožnosti podezřelého muže na záběrech. Toho se jim podařilo zkontaktovat a vyslechnout. Muž uvedl k případu nové skutečnosti, které budou muset policisté prověřit. Případ je neustále ve fázi prověřování bez konkrétního závěru.

Děkujeme všem, kteří věnovali pátrání po totožnosti muže pozornost.

por. Bc. Jan Daněk – 21. 2. 2018

Aktualizace II – Při prošetřování případu policisté zjistili, že se poškozený s mužem na záběrech znal a kartu mu před několika týdny sám dal, by ji používal. Následně z bankovního výpisu zjistit, že muž kartu používá i k jiným platbám, než se spolu domluvili. Proto se ji rozhodl zablokovat, ale v bance po něm údajně chtěli potvrzení od policie, že mu byla odcizena. Proto věc nahlásil a využil k tomu situace, že mu byla odcizena peněženka. 

V tuto chvíli je věc prošetřovaná pro trestný čin krádež a policisté neustále pátrají po člověku, který peněženku ukradl. Trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se podle zjištění policistů nestal. 

por. Bc. Jan Daněk – 27. 2. 2018

vytisknout  e-mailem