Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Okradení epileptičky - aktualizace

Policisté hledají pachatele, který okradl ženu při epileptickém záchvatu. 

Policisté z místního oddělení Spořilov pracují na objasnění případu okradení ženy, která dostala na ulici epileptický záchvat. Ještě před záchvatem žena cítila, že se jí dělá špatně, proto si sedla na lavičku. Následně, když se přibližně po několika minutách probrala, tak zjistila, že jí zmizela kabelka, kterou měla položenou vedle sebe. V ní měla mimo jiné mobilní telefon, doklady a platební karty.  Právě tyto karty někdo neoprávněně použil a provedl několik transakcí v celkovém součtu 12 tisíc korun.

Při jednom výběru peněz z bankomatu kamery zachytily podezřelého muže, po kterém v souvislosti s tímto případem pátráme. Jestliže muže někdo poznává, ať se ozve na linku 158 nebo na místní oddělení policie Spořilov.

Případ je prošetřovaný  pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení a odsouzení pachateli hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Celková škoda způsobená krádeží kabelky a následným zneužití karet je více než 20 tisíc korun.

Případ se odehrál koncem června okolo poledne v Choceradské ulici v Praze 4.

por. Bc. Jan Daněk – 22. 7. 2018

Aktualizace: Policisté dopadli muže, jehož fotografie byla v souvislosti s tímto případem zveřejněna. Konkrétně ho vypátrali policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kteří ho na fotce poznali a z minulosti ho znají pro jeho majetkovou trestnou činnost. Muž byl v minulosti odsouzen za trestné činy výtržnictví a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku k podmíněným trestům odnětí svobody. Momentálně je odsouzený k pěti měsícům odnětí svobody s podmínkou do září roku 2019.

Sedmadvacetiletý muž po vypátrání skončil na policejní služebně, kde k případu okradení ženy s epileptickým záchvatem odmítl vypovídat. Policisté v případu činí další konkrétní kroky, aby mohlo dojít k jeho definitivnímu objasnění.

Všem děkujeme za spolupráci a zveřejnění pátrací relace.

por. Bc. Jan Daněk – 25. 7. 2018

vytisknout  e-mailem