Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Okradené hrozila bodnutím

BRNO: Aktualizace 26. 4.2021 

Aktualizace 26. 4.2021

Děkujeme veřejnosti a médiím za pomoc při pátrání po ženě zachycené na záznamu. Policisté již znají její totožnost, ženu už i vyslechli. Trestní řízení proti podezřelé pokračuje formou zkráceného přípravného řízení. 

Důvod ke zveřejnění videa pominul, proto bylo odstraněno.

nprap. David Chaloupka, 26. dubna 2021

Bodnutím hrozila v úterý večer v Brně okradené cestující neznámá zlodějka. Dramatickou situaci, která se odehrála jen krátce před 20. hodinou, zažila třiatřicetiletá vystrašená cizinka (zelená elipsa) v jedné brněnské tramvaji. Poškozenou si zřejmě drzá pachatelka nevybrala vůbec náhodně, v ruce totiž viditelně držela mobilní telefon, ze kterého poslouchala hudbu. Jakmile si k ní podezřelá přisedla, bleskově jí přístroj vytrhla z ruky. Posunky navíc vzrušeně gestikulovala, že si potřebuje akutně zavolat. Tím ale jenom odvrátila pozornost, aby mohla získanou kořist uschovat do kapsy. Přestože okradená opakovaně požadovala vydání věci zpět, ani jednou neuspěla. Zlodějka se nakonec rozhodla bleskově zmizet na další zastávce, to se ale rozhodně nelíbilo zoufalé cizince a chtěla jí následovat. Na to zareagovala pachatelka tím, že proti ní nečekaně vytáhla ostrý předmět, kterým jí hrozila. Jakmile se souprava v další zastávce zastavila, pohotově z ní podezřelá prchla na zastávku, kde navíc drze oslavně zvedla ruce nad hlavu. 

Hledaná žena tmavé pleti byla ve věku kolem 35 let (červená elipsa). Vysoká byla kolem 160 cm a měla silnější postavu. Na sobě měla modré rifle a světle šedou mikinu, přes kterou měla oblečenou černou bundu. V souvislosti se zajištěným kamerovým záznamem potřebují policisté hovořit i další osobou. Jedná je o neznámou cestující, která seděla vedle poškozené. Tato klíčová svědkyně (žlutá elipsa) by mohla svou případnou svědeckou výpovědí zásadním způsobem přispět k objasnění skutku. Jestliže svědkyni či pachatelku poznáváte, volejte tísňovou linku 158.

Krátké video naleznete níže.

por. Bc. Petr Vala, 15. dubna 2021.
 

vytisknout  e-mailem