Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Okradená seniorka

J.Hradec – Dačice – Do domu vnikl bez pozvání a kradl za užití lsti. (Hlasová schránka 974 233 116) 

Včerejšího dne 1. listopadu kolem 12:00 hodiny, pod záminkou nedoplatku za elektřinu zazvonil u rodinného domu v ulici Tyršova, v Dačicích neznámý muž. Od seniorky (r.1932) požadoval okamžité uhrazení nedoplatku s tím, že jinak dojde k odpojení elektřiny. Poté bez vyzvání vstoupil do kuchyně domu. Zde nejdříve požadoval uhradit částku 1 500 korun a poté, co poškozená donesla finanční hotovost, neznámý  muž zjistil, že seniorka disponuje větší částkou, požadoval od poškozené částku 2 500 korun, kterou mu vyplatila. Následně  se zajímal o další místnosti v domě a požádal poškozenou, aby ho zavedla do sklepa domu s tím, že i zde si musí něco zapsat, když poškozená odmítla do sklepa , do něhož se vstupuje z venkovní části domu  sestoupit, nechal ji stát venku před domem a požádal jí, aby čekala až zavolá,  že může ve sklepě zhasnout světlo. Poškozená ho uposlechla a neznámý zloděj se mezitím, aniž  by si ho poškozená všimla, vrátil do rodinného domu, kde z jedné z místností odcizil částku ve výši 16 900 korun. Nepohrdl ani  mobilním telefonem ženy s předplaceným kreditem, který rovněž odcizil. Dům poté opustil oknem směřujícím do ulice. Důvěřivé seniorce tak neznámý pachatel způsobil celkovou škodu ve výši  20 000 korun.

Na místo události se dostavili dačičtí policisté i kompletní výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování z J.Hradce. Policejní komisařka   případ na místě převzala. Přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody nyní intenzivně šetří jindřichohradečtí kriminalisté.

Jindřichohradecká policie opět varuje:Senioři  buďte opatrní, zamykejte řádně branku i vstupní dveře do domu. Dbejte rovněž na uzamčení zadních dveří  a zásadně nikoho cizího do svého obydlí nepouštějte!!!  Pokud Vás neznámá osoba žádá o pomoc a  vzbuzuje  tím soucit či lítost,  buďte neoblomní!Svoji opatrností  a předvídavostí předejdete možnému okradení!

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

2. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem