Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Okradená seniorka

Novojičínsko - Údajné „sociální pracovnice“ okradly seniorku. 

O veškeré úspory našetřené na vlastní pohřeb a živobytí přišla 89letá žena z Jakubčovic nad Odrou. V jejím domě ji navštívily dvě ženy, které se představily jako sociální pracovnice. Požadovaly po ní ukázat ústřižky složenek z vyplacených důchodů.  Mezi tím co jedna z žen kontrolovala ústřižky, druhá jí odcizila téměř 60tisíc korun, které měla doma. 
K odcizení peněz došlo dne 19. dubna krátce po deváté hodině ranní. Dvě ženy blíže neurčeného věku, tmavých vlasů, snědé pleti, přijely autem tmavé barvy. Využily osamělosti seniorky a následně jí okradly.
Událost prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody.

Jakékoliv informace k vozidlu a ženám, které se pohyboval v dané době v Jakubčovicích nad Odrou na Novojičínksu, poskytněte telefonicky na linku 158, nebo přímo oderským policistům na telefonní číslo 974 735 741. 


Podvod s fakturami

S podezřením ze spáchání úvěrového podvodu prověřujeme 33letého muže z Novojičínska, který pro získání účelového čerpání půjčky za stavebního spoření, předkládal faktury, které již byly jednou doloženy. K tomuto jednání mělo dojít v období dvou let mezi rokem 2010 až 2012. Poškozené společnosti tak vznikla škoda ve výši půl milionu korun. 
Jeho jednání prověřujeme s podezřením ze spáchání zločinu úvěrového podvodu


Odcizené auto

Z ulice hřbitovní v Novém Jičíně, v noci z 18. na 19. dubna odcizil neznámý pachatel, zaparkované osobní motorové vozidlo Škoda Octavia černé barvy. Majiteli tak vznikla škoda ve výši 150 tisíc korun.
Událost prověřujeme s podezřeními spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci.


Tiskový servis ze dne 20.4.2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem