Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okrádali seniorky

TEPLICKO - Oběťmi muže a ženy se staly starší ženy; Nepoctivec vypátrán... 

Okrádali seniorky

     Policisté dopadli muže a ženu, kteří v Krupce okradli nejméně dvě seniorky. Šedesátiletý muž vozil v polovině listopadu v autě svou 39letou známou a společně si vyhlédli starou paní, u které zastavil. Žena pak vystoupila a nabídla jí svezení. Sedla si dozadu k důvěřivé seniorce, která přijala nabídku a během jízdy jí začala sahat na hlavu a krk s tím, že jí sundá náušnice a uloží je do pouzdra na brýle. To ale jenom předstírala a náušnice si schovala u sebe, kromě toho jí ještě z peněženky ukradla pět set korun. Šperky pak dali do zastavárny a peníze utratili.

     Minulý týden si z auta vyhlédli další oběť, i v tomto případě se jednalo o starší ženu.  Podezřelá s ní navázala rozhovor a nabídla jí odvoz domů, což seniorka odmítla. Šla s ní proto pěšky a během hovoru ji přesvědčila, že zná její dcery, což jí žena uvěřila. Když si začala stěžovat, že je jí zima a chtěla by se u ní doma ohřát, důvěřivá žena udělala zásadní chybu a pustila ji do bytu. Tam ji pachatelka začala tvrdit, že má zamotaný řetízek ve svetru, že jí pomůže ho rozplést, zopakovala i trik s náušnicemi. Žena nakonec přišla o přívěsek z řetízku i náušnice, které opět skončily v zastavárně. Oba spolupachatelé, kteří se s křížkem do zákonu nedostali poprvé, byli obviněni z přečinu krádeže, zatímco muži hrozí maximálně dvouleté vězení, obviněná by mohla s ohledem na svou trestní minulost strávit za mřížemi až tři roky.

Nepoctivec vypátrán

     Z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je podezřelý 22letý muž z Bíliny. V supermarketu uviděl, jak nějakému mladíkovi vypadla peněženka, ale místo, aby mu ji vrátil, tak si ji nechal a odnesl domů. S pomocí záznamů z kamer se bílinským policistům podařilo ustanovit jeho totožnost a v uplynulých dnech mu sdělili podezření z přečinu, který by ho mohl stát až dva roky svobody.

Usnul na místě činu

     Z přečinu krádeže je podezřelý 41letý muž, který byl zadržen uvnitř vážního domku společnosti, která prodávala uhlí. Ráno ho uvnitř domku, který měl uražený zámek, našli zaměstnanci firmy, kteří ho uvnitř zamkli a zavolali policisty. Ti muže, který měl uvnitř demontovat kovové součásti váhy, které si schoval v okolí budovy a následně uvnitř usnul, zadrželi a na služebně mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který by mohl jít až na dva roky do vězení.

Zmizely televize a klávesy

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Krupce vloupal do zastavárny. Zloděj rozbil výlohu a z provozovny si odnesl dva televizory a klávesy. Celková škoda byla vyčíslena na dvacet tisíc korun, v případě dopadení hrozí lapkovi za spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci až dvouleté vězení.

27. 11. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem