Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Okrádala seniory o celoživotní úspory

KRAJ: Tým kriminalistů objasnil sérii krádeží se škodou téměř tři sta tisíc korun. 

Jihomoravským kriminalistům společně s kriminalisty Územního odboru Brno-venkov se podařilo objasnit sérii případů okradených seniorů v rámci celé České republiky. Prozatím sedm skutků má mít na svědomí šestatřicetiletá žena z Brna, která si od poloviny loňského roku přišla na téměř tři sta tisíc korun.

Podezřelá si vždy vmyslela nějakou legendu a vetřela se starším lidem do bytu či rodinného domu. Tvrdila, že jde zkontrolovat vodoměr nebo, že je pracovnice pojišťovny a přišla vrátit přeplatek. Scénář byl pak vždy totožný. Žena vytáhla bankovky a žádala o rozměnění. Přitom si vysledovala, odkud senior bere peníze a pak jen vyčkala na vhodný okamžik a úspory odcizila.

Nejvyšší částku si zlodějka odnesla v Turnově, kde zazvonila u rodinného domu pětadevadesátiletého muže. Za užití výše uvedené lsti se ji podařilo ukrást finanční hotovost sto sedmdesát pět tisíc korun.

V Chrudimi obdobným způsobem žena okradla pětaosmdesátiletou paní o čtyři tisíce korun, což ji zřejmě bylo málo a odnesla si i zlaté šperky v hodnotě patnáct tisíc korun.

Dva z případů evidovali policisté právě na Jižní Moravě. V Kuřimi zlodějka okradla třiadevadesátiletou seniorku o šestadvacet tisíc korun a v obci na Znojemsku pak sedmaosmdesátiletou ženu o osm tisíc korun.

Na základě přijatých oznámení z různých koutů republiky a zajištěných stop na místech činu vyšlo najevo, že se jedná o stejnou pachatelku.  Díky usilovné práci kriminalistů se podařilo podezřelou ženu zadržet a obvinit z trestných činů krádež a porušování domovní svobody. Nyní jí za její jednání může hrozit až na pětiletý pobyt za mřížemi.  

por. Bc. Andrea Cejnková, 24. srpna 2017

vytisknout  e-mailem