Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Okno na ventilaci

VSETÍNSKO: Zloděj využil přiotevřeného okna, aby se dostal do garáže. 

Pravděpodobně otevřené okno na ventilaci přilákalo zloděje ke garáži v obci Jablůnka. V noci z pátku na sobotu potom z garáže odcizil dvě jízdní kola v hodnotě přesahující dvacet tisíc korun.

Svou garáž v řadě jiných v pátek večer uzavřel a uzamknul třiačtyřicetiletý muž v obci Jablůnka. Nechal jen větrat vodorovnými kovovými pruty jištěné okno na ventilaci. I to stačilo, aby se právě tímto oknem do garáže v noci dostal nechtěný návštěvník. Ráno v sobotu potom muž zjistil, že okno je otevřené dokořán a z garáže zmizela dvě kola. Jednalo se o horská jízdní kola vybavené odpruženou vidlicí, kotoučovými brzdami, blikačkami a košíkem na láhev. Dámské kolo bylo černé s bílým nápisem, pánské taktéž černé, ale s nápisem zeleným. Majiteli vznikla škoda za dvacet tři tisíc korun.

Policisté nadále zjišťují informace, které by je dovedly k pachateli tohoto trestného činu krádež. Pátrají i po odcizených kolech a upozorňují občany, že okno otevřené na ventilaci bývá v nemálo případech využito pachateli ke vniknutí do budov jak hospodářských tak obytných.

18. dubna 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem