Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Oknem dovnitř, ven dveřmi

Kriminalisté z Prahy III si posvítili na dalšího recidivistu, který se „specializoval“ na vloupání do bytů v Praze 9. Vybíral si většinou byty v přízemí a dostával se do nich oknem. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu zabývající se problematikou vloupání v minulých dnech ukončili několikaměsíční práci objasnění případů majetkové trestné činnosti páchané převážně na Černém Mostě v Praze 9. Kriminalisté obvinili muže, který měl na svědomí minimálně osm skutků tykajících se zejména vloupání do bytů a jízdy se zákazem řízení. Svým jednáním způsobil škodu dosahující částky jeden milion korun. Při svých „loveckých“ výpravách, které trvaly pár minut, kradl vše, co mělo nějakou hodnotu a to převážně elektroniku, šperky a finanční hotovost. K zadržení muže došlo v loňském roce, kdy v červeném vozidle BMW ujížděl  centru metropole strážníkům městské policie. Řidič neuposlechl výzev strážníka k zastavení vozidla a začal ujíždět. Po několika metrech zastavil a utekl pasáží směrem k Františkánským zahradám. Tam byl strážníky zadržen a následně předán státní policii.  V té době byl již podezřelý v celostátním pátrání za majetkovou trestnou činnost.

Třicetiletý recidivista, který byl již v minulosti více než desetkrát soudně trestán za obdobnou trestnou činnost, se ke všem skutkům přiznal. V současné době se nachází ve výkonu trestu odnětí svobody, kde si odpyká několika měsíční trest.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

12.2.2021

vytisknout  e-mailem