Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okap vytrhli, ale neodnesli

DĚČÍN - Okap vytrhli, ale neodnesli; Neoprávněné pobírání dávky; Jel opilý a skončil; Neplatí na syna 

Měděný okap z rodinného domu v Rumburku se pokusila odcizit čtyřiadvacetiletá žena společně s o dva roky mladším mužem. Oba překonali oplocení, chopili se předmětu svého zájmu a zabrali. Podařilo se jim ho však jen vytrhnout a zlomit, přičemž byli vyrušeni jedním z obyvatelů a vzali nohy na ramena. Zůstala po nich jen škoda přes dva tisíce korun. Před policisty se ale nadlouho neschovali a v současnosti čelí podezření z krádeže a porušování domovní svobody ve zkráceném přípravném řízení. A vzhledem k tomu, že byli v minulosti za obdobnou činnost trestání, hrozí jim až tři roky odnětí svobody.
 
 
Neoprávněné pobírání dávky
 
O zhruba osm tisíc korun se na úkor státu měli na dávce sociální podpory obohatit devětatřicetiletá žena a o rok starší muž z Děčína. A to tím, že na úřadu práce neměli uvádět veškeré příjmy, čímž došlo k tomu, že příspěvek byl vyplácen bez nároku. Nyní oba musí čelit podezření z podvodu ve zkráceném přípravném řízení a s tím spojené hrozbě trestu až dvouletého pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Jel opilý a skončil
 
Hlídka varnsdorfských policistů včera večer zastavila V Rumburku ke kontrole vozidlo. Pětačtyřicetiletý muž, který vůz řídil, sice předložil všechny potřebné doklady, ale co platno, když potom při dechové zkoušce nadýchal kolem dvou promile. Takže řidičský průkaz mu strážci zákona zadrželi a posléze mu ještě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. To by ho mohlo přijít až na roční pobyt ve vězení.
 
 
Neplatí na syna
 
Přes sedm tisíc korun výživného dluží čtyřiatřicetiletá žena k rukám babičky na svého syna. Kriminalisté z Rumburku proti ní včera zahájili trestní stíhání pro přečin zanedbání povinné výživy. Za to jí hrozí až dva roky odnětí svobody.
 
 
 
 
 
4.3.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem