Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ohrožování výchovy dítěte

LITOMĚŘICKO – Díky nezodpovědné matce vedla dívka zahálčivý život. 

Obvinění pro trestný čin ohrožování výchovy dítěte si v těchto dnech převzala třiatřicetiletá žena z Litoměřicka. Obviněná v době od začátku měsíce září 2018 do konce října 2018 řádně nedohlížela na povinnou školní docházku své nezletilé dcery, ačkoliv jí tato povinnost vyplývá přímo ze zákona. Umožnila jí tak zameškat celkem 208 vyučovacích hodin. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na dvě léta.

Telefony v kurzu

Během víkendové kulturní akce konané v centru obce Úštěk byla okradena mladá žena. Neznámý lapka využil nestřeženého okamžiku a nepozorovaně odcizil mobilní telefon z kapsy bundy, kterou měla poškozená na sobě. Škoda je vyčíslena na více než 5 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Oznámení o krádeži mobilního telefonu přijali také lovosičtí policisté od poškozeného, který byl okraden při cestování vlakem. Odcizený telefon měl uložený v kapse kabátu, který měl po celou dobu oblečený na sobě. Zloděj musel pravděpodobně využít chvíle, kdy poškozený usnul. I v tomto případě byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Poškozené vozidlo

Policisté z Roudnice nad Labem pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který v Bořivojově ulici poškodil zaparkované vozidlo. Majitelka nechala automobil zaparkovaný na ulici. Když druhý den ráno přišla, čekalo na ni nemilé překvapení. Kdosi na laku dveří vyryl rýhy. Na opravu bude muset majitelka vydat nejméně 8 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako trestný čin poškození cizí věci.

Litoměřice, 19. 2. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem