Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ohrožovali ženu mačetou

KLADENSKO – Teď jim hrozí vězení. 

V neděli 13. října 2019 v odpoledních hodinách oznámila na tísňovou linku 158 třiačtyřicetiletá žena, která pracuje jako správkyně sportovního areálu v Kladně v ulici Freyova, že na soukromém pozemku tohoto sportoviště  si všimla skupinky čtyř osob, které neměly v areálu co dělat.

Pokusila se je proto z místa vykázat, avšak dva muži vytáhli z oděvu mačety s cca 30 cm dlouhými čepelemi a začali ohrožovat ženu i jejího dvacetiletého syna. Mávali jimi před sebou a přicházeli směrem k oznamovatelce a jejímu synovi. U poškozených vzbudili důvodnou obavu o zdraví a život, proto se tito schovali do přilehlé budovy. Agresoři poté odešli z areálu do Unhošťské ulice.

Ihned po nahlášení celé události se na místo vydala prvosledová hlídka a další policisté a městští strážníci.

Strážci zákona ve výše zmiňované Unhošťské ulici zadrželi dvě osoby, které se na fotbalovém hřišti dopustily protizákonného jednání. Jednalo se o třicetiletého a dvaatřicetiletého muže, kteří byli následně převezeni na Obvodní oddělení Kladno – Kročehlavy.

Zde jim policisté sdělili podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
15. října 2019

vytisknout  e-mailem