Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

KLATOVSKO - Žena převzala usnesení o trestním stíhání. Řídila vozidlo pod vlivem psychotropních látek ve stavu vylučujícím způsobilost. 

     Od komisaře z oddělení obecné kriminality převzala usnesení o zahájení trestního stíhání třiadvacetiletá žena z obce u Stoda, která byla obviněna z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

      Žena řídila vozidlo tovární značky Fiat Marea dne 9. srpna letošního roku krátce po jednadvacáté hodině z obce Týnec na Javor. Policisté z obvodního oddělení z Nýrska řidičku kontrolovali a podrobila se testu, zda není ovlivněna omamnou nebo psychotropní látkou a tento byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Žena se podrobila i lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu a zapírala užití návykových látek.

     Na základě chemicko-toxikologického vyšetření a znaleckého posudku z oboru zdravotnictví bylo zjištěno, že byly zachyceny amfetaminové deriváty v moči. Žena odpoledne požila šňupáním 0,1 gramu pervitinu a občas užívá marihuanu a pervitin. Hodnota metamfetaminu o toxické koncentraci 0,20 mg/l, tak ovlivnila schopnosti řidičky a vylučuje způsobilost bezpečně řídit vozidlo.

      Žena úmyslně vykonávala ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodila vlivem návykové látky, činnost, při které by mohla ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Podle trestního zákoníku může být potrestána odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

    

nprap. Ladmanová Dana

12. prosince   2017

vytisknout  e-mailem