Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

České Budějovice - Mladík si zbytečně přivodil trestní řízení. 

Jízda v terénu se zřejmě nevyplatila 26letému mladíku z Českobudějovicka v polovině dubna letošního roku. Ve večerních hodinách měl jet na menší motorce tovární značky Takegawa, po louce mezi obcemi Heřmaň na Vidov, kdy na hrázi vodní nádrže pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem komunikace, a po vjetí vpravo narazil do vzrostlého stromu.

Na místo vyjeli českobudějovičtí dopravní policisté, kteří během šetření zmíněné nehody zjistili, že je z dechu mladého řidiče cítit závan alkoholu. Proto ho vyzvali k provedení testu na zjištění návykové látky přístrojem Dräger, kdy výsledek měření vykázal více jak 2 promile alkoholu. Po pár minutách opakovaný test se nikterak nelišil od prvního měření.

Při střetu se mladík lehce zranil, proto ho zdravotnici převezli na další ošetření do svého zařízení. Strážci pořádku také zjistili, že uvedený muž nevlastní řidičské oprávnění, motorka není registrovaná a nemá uhrazené zákonné ručení.

Na základě prokázaných skutečností ve věci zahájili úkony trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy si tento pátek z jejich rukou převzal „neřidič“ sdělení podezření.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

22. května 2022

vytisknout  e-mailem