Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Odpověď: Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Odbor služby dopravní policie

Žádost: Žadatel požadoval informace týkající se dopravní nehody, ke které došlo 8. června 2008 před 18:30 hod. na ulici Strakonická na Praze 5 směrem do centra. V důsledku nehody byl zablokován levý jízdní pruh a tazatel žádal konkrétní informace týkající se zadokumentování nehody a práce vyšetřujících policistů. Dále jej zajímalo, proč nebyl řízen provoz na uvedené komunikaci a požadoval informace k policistům, kteří se během uvedené doby zdržovali na místě dopravní nehody.  

Odpověď: Žadatel obdržel k jednotlivým dotazům písemnou odpověď, ve které mu bylo vysvětleno, jakým způsobem a za jakých okolností je možno provést odstranění vozidel z místa střetu. Na místo dále směřoval vůz TSK hl.m. Prahy určený k úklidů střepů, plastů a provozních kapalin z vozidel.
Zasahující hlídka oddělení dopravních nehod prováděla nejprve úkony související z dokumentací a řádným vyšetřením události a vzhledem k tomu, že zde bylo podezření na zranění jednoho z účastníků, nebylo možné věnovat se přímému řízení provozu na komunikaci. Žadateli byly poskytnuty požadované informace k zasahujícím policistům.

vytisknout  e-mailem