Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Odpověď: Krajské ředitelství policie hl.m. Prahy Odbor služby dopravní policie

Žádost: Žadatel si podal žádost o informaci dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, která se týká problematiky měření rychlosti v hlavním městě Praha od 1.1.2009. 

1.určení místa pro měření rychlosti Městskou policií Praha ve Strahovském tunelu, směr tunel Mrázovka ve smyslu § 79a zákona č. 361/2000 Sb., ve znění účinném od 1.1.2009.  Kdy a jakým opatřením určila Policie ČR Městské policii Praha pro účely měření rychlosti toto místo pro období, do kterého spadá den 10.4.2009, na základě jakého opatření se tak stalo a poskytnutí písemného vyhotovení tohoto opatření.
 
2. na základě jakého opatření byla zajištěna součinnost mezi Policií ČR a Městskou policií Praha při měření rychlosti v úseku dle bodu 1 této žádosti pro období, do kterého spadá den 10.4.2009 a poskytnutí písemného vyhotovení tohoto opatření.
 
3. poskytnutí písemného stanoviska příslušného orgánu policie ve smyslu § 77 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu ke stanovení místní úpravy provozu na pozemních komunikacích provedené dopravními značkami „Měření rychlosti“ a „Konec měření rychlosti“ v místě dle bodu 1 této žádosti pro období, do kterého spadá den 10.4.2009.
 
 
 
Odpověď:
Žadatel obdržel následující odpovědi k jednotlivým dotazům:
 
k 1) Určení úseků pozemní komunikace Strahovský tunel, směr tunel Mrázovka pro měření rychlosti vozidel Městskou policií hl.m. Prahy ve smyslu § 79a zákona č. 361/2000 Sb., ve znění účinném od 1. ledna 2009, bylo zajištěno opatřením ředitele správy hlavního města Prahy Policie ČR pod konkrétním číslem jednacím ze dne 31. prosince 2008. Kopie byla přiložena jako příloha.
 
k 2) Městská policie hl.m. Prahy je oprávněna vykonávat měření rychlosti výhradně na místech určených Krajským ředitelstvím policie ČR. Tímto opatřením je tudíž zajišťována i nezbytná součinnost těchto dvou operativních složek veřejné moci při dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu v teritoriální působnosti hlavního města Prahy. Bližší informace k této problematice lze najít ve jmenované metodické pomůcce, která je umístěna na internetových stránkách Ministerstva dopravy ČR – http://www.mdcr.cz.
 
k 3) Odbor služby dopravní policie (dříve dopravní inspektorát) dne 28. prosince 2008 poskytl odboru dopravy Magistrátu hlavního města Prahy souhlasné vyjádření k stanovení předmětné přechodné úpravy pod uvedeným číslem jednacím. Toto stanovisko mělo v souladu se spisovým a skartačním řádem Policie ČR povahu otisku pomocného razítka vyznačeného na přiložené situaci dopravního značení Magistrátu hlavního města Prahy. Písemnost žadatel obdržel k této odpovědi, originál poskytnuté spisové dokumentace je k dispozici na odboru dopravy Magistrátu hlavního města Prahy, Praha 1, Jungmannova 35/29.

vytisknout  e-mailem