Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Odpověď: Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy

Žádost: Žadatel si podal žádost o informaci dle zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, týkající se dopravní nehody ze dne 16. ledna 2009, v Praze 1, roh ulic Lazarská a Vodičkova. Dále si požádal o sdělení informací k osobě, která oznámila dopravní nehodu a majitele osobního vozidla, které škodu způsobilo. 

Odpověď:
Žadatel obdržel 2 odpovědi a to od Integrovaného operačního střediska a Odboru služby dopravní policie – oddělení dopravních nehod Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy :

Na základě žádosti bylo žadateli sděleno, že uvedená dopravní nehoda ze dne 16. ledna 2009 byla na linku 158 oznámena ve 14:41 hod. panem V., z telefonního čísla uvedeného v “Záznamu o dopravní nehodě”, který byl účastníkem dopravní nehody mezi vozidly Peugeot 307, vínové barvy a Citroenem Berlingo, bílé barvy. K dopravní nehodě došlo v Praze 1, roh ulice Vodičkova a Lazarská.
Dále bylo ověřením situace zjištěno, že Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy, odbor služby dopravní policie, oddělení dopravních nehod neprováděl šetření této události, kdy nebyly naplněny zákonné podmínky k tomu, aby tuto věc šetřila Policie České republiky a tudíž k této věci neeviduje žádné písemné podklady. Co se týče údajů k účastníkům dopravní nehody, toto upravuje § 47 odst. 3 písm. f) zákona č. 361/2000 Sb. ve znění pozdějších novel, kde je uvedeno, že účastníci dopravní nehody jsou si na požádání povinni prokázat navzájem totožnost a údaje k vozidlu.
V otázce uvedení údajů majitele vozidla, které žadateli způsobilo škodu bylo sděleno, že v případě, že těmito údaji nedisponuje, aby se obrátil s tímto dotazem na Magistrát hl. m. Prahy, odbor dopravně správních agend, který je jako správce těchto dat oprávněný se v této věci vyjádřit.

vytisknout  e-mailem