Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odměna za dobrý prospěch

Dopoledne s policisty  

     Devět školáků s nejlepším pololetním vysvědčením z postupické základní školy, místo aby 4. února usedli do školních lavic, strávili v doprovodu paní ředitelky dopoledne s benešovskými policisty.
   

  Za doprovodu policistek z preventivně informační skupiny nejdříve navštívili benešovské obvodní oddělení. Jeho vedoucí je všechny přivítal a uvedl do své kanceláře. Tam je seznámil s úkoly a prací svých podřízených. Děti si kromě toho prohlédly kanceláře a v suterénu policejní celu. Než návštěvu služebny ukončily, zastavily se ještě v místnosti dozorčí služby, kde právě sloužící policistka telefonovala. 
     Celá skupina se pak pěšky přesunula do budovy v Čechově ulici, kde pracují kriminalisté. Zde už je na svém pracovišti čekali dva policisté ze skupiny kriminalistické techniky. Jak se provádí ohledání místa činu, zajišťují stopy, o tom všem a dalších zajímavých věcech poutavě „technici“ povídali. Děti mohly nahlédnout i do daktyloskopických kufříků. Zajímalo je, na co se používají všechny ty sáčky, lahvičky a prášky. Jeden z policistů jim předvedl, jak se snímají otisky prstů ze sklenice. To si pak vyzkoušely.
     Po více jak hodině se policisté s dětmi rozloučili a školáci zamířili do budovy bývalého ředitelství. Tam už byl připraven policista ze skupiny služební přípravy. Oblečený do černé uniformy a taktické vesty dětem ukázal různé zbraně, které se u policie používají. Děti si je mohly prohlédnout. Zároveň byly poučeny o tom, jak se zachovat v případě nálezu zbraně či munice.
     Po zajímavé ukázce zbraní na návštěvu čekalo malé překvapení. Školáci si mohli vyzkoušet opravdovou policejní zbraň na laserové střelnici. Některým se paprsek trefil do malého terče hned napoprvé , jiným až po několikátém opakování. V každém případě to byl pro děti i paní ředitelku opravdový zážitek.
     A jako poslední útvar děti navštívily operační středisko. Od policistů, kteří měli právě službu, se dozvěděly jakou práci vykonávají, jaký význam má linka 158 a jejich zkušenosti s jejím zneužíváním od žáků základních škol. Názorně jim také předvedli rádiové spojení s hlídkou dopravních policistů, kteří byli právě v terénu.
    

     Před odjezdem domů policistky děti odměnily malým dárkem na památku. Na příjemné a velmi zajímavě strávené dopoledne budou žáci určitě dlouho vzpomínat.




Odkazy do noveho okna

děti u techniků

děti na exkurzi 

Detailní náhled

operační středisko

děti na exkurzi 

Detailní náhled

otisky prstů

děti na exkurzi 

Detailní náhled

otisky prstů

děti na exkurzi 

Detailní náhled

stálá služba

děti na exkurzi 

Detailní náhled

střelba na terč

děti na exkurzi 

Detailní náhled

ukázka bojařů

děti na exkurzi 

Detailní náhled

ukázka bojařů

děti na exkurzi 

Detailní náhled

ukázka zbraní

děti na exkurzi 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem