Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Odložený případ

KLATOVY - Muž v bytě napadl nožem policisty. Podle odborného zkoumání není schopen své jednání ovládat ani rozpoznat. 

Policisté z oddělení obecné kriminality odložili trestní věc, kdy se jednalo o podezření ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. Uvedeného činu se měl dopustit osmatřicetiletý muž z Klatov.

Na obvodním oddělení v Klatovech přijali policisté v úterý 23. ledna letošního roku před sedmnáctou hodinou oznámení o fyzickém napadení v bytě nacházejícím se ve městě. Policisté okamžitě vyjeli na místo, kde před patnáctou hodinou syn fyzicky napadl svoji matku, ale ženě se podařilo z bytu utéci. K bytovému domu se dostavili i hasiči a zdravotníci. Muž na opakované výzvy nereagoval, byt neotevřel a bylo podezření, že může ublížit sám sobě, a proto za asistence hasičů byl byt otevřen.

Policisté, hasiči i zdravotníci vstoupili do vnitřních prostor bytu a opět muže vyzývali a tento nereagoval. V jedné místnosti se nacházel muž, jenž držel v pravé ruce kuchyňský nůž, ruku měl nataženou a pokusil se policisty bodnout do těla i hlavy. Policisté zabránili útoku a za pomoci hmatů a chvatů jej zadrželi i muži přiložili pouta. Muž utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice k ošetření. Vyšetřující lékař rozhodl o předání muže do psychiatrické nemocnice, kam byl za doprovodu policistů následně převezen.

K případu byl přibrán soudní znalec z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie, který vypracoval posudek a bylo zjištěno, že muž nebyl schopen své jednání ovládat ani rozpoznat. Pobyt muže na svobodě je nebezpečný a muž není pro nepříčetnost trestně odpovědný.

Policie podala podnět k návrhu na vydání rozhodnutí o ochranném léčení muže.

nprap. Ladmanová Dana

7. března 2018

vytisknout  e-mailem