Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident se rozloučil s dalším kontingentem

Již po sedmé policisté odjeli do Makedonie. 

Dnes v odpoledních hodinách se policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý slavnostně rozloučil se čtyřicítkou policistů na půdě Policejní akademie ČR.

„Jedná se o první kontingent v tomto roce a již sedmý kontingent vyslaný do Makedonie v rámci bilaterální pomoci. V rámci tohoto kontingentu jsme vyslali do oblasti Gevgelija čtyřicet policistů, z toho třicet dva nováčků a jednoho psovoda se služebním psem,“ uvedl policejní prezident.

Policisté budou mít k dispozici termovizní vozidlo Mercedes Sprinter, 6 vozidel Hyundai ix35, 3 vozidla VW Amarok, 2 vozidla VW Transporter a 1 vozidlo Škoda Octavia v policejním provedení. Budou působit po boku kolegů z Rakouska, Chorvatska, Slovinska a Srbska.

„V předešlých letech jsme naše policisty vysílali do zahraničí opakovaně, a to v rámci mezinárodní policejní spolupráce, ať už na základě bilaterálních dohod nebo  při působení například v rámci agentury FRONTEX. Je mi ctí, že v souvislosti s migrační krizí můžeme našim zahraničním partnerům pomáhat i nadále. Tuto formu pomoci chápeme jako samozřejmost především v době, kdy naše země není migrační krizí přímo zasažena,“ doplnil policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

Policisté se vrátí 13. 2. 2017.

2. ledna 2017
kpt. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

1 Odjezd do Makedonie

1 Odjezd do Makedonie 

Detailní náhled

2 Odjezd do Makedonie

2 Odjezd do Makedonie 

Detailní náhled

3 Odjezd do Makedonie

3 Odjezd do Makedonie 

Detailní náhled

4 Odjezd do Makedonie

4 Odjezd do Makedonie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem