Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odjel až na podruhé

DĚČÍN - Dnes o vloupání do dílny, krádežích v marketech, vykázání a alkoholu za volantem 

Trestní stíhání pro krádež vloupáním zahájili rumburští kriminalisté proti čtyřicetiletému muži z Liberce. Ten vnikl do jedné opravárenské dílny ve Varnsdorfu, kde sebral notebook, pilu a klíčky ke dvěma automobilům. Jedním z vozidel odjel, ale kvůli poruše ho odstavil u silnice. Odcizil tedy druhý, se kterým se mu už odjet podařilo. Po sobě zanechal škodu přesahující dvě stě tisíc korun. Nyní obviněnému hrozí až pětiletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Neodvedla, kolik měla
 
Drogistické zboží za bezmála čtyři tisíce korun si před týdnem v jednom děčínském supermarketu nastrkala do kabelky devatenáctiletá mladice. Pak ji zadržela ostraha. Dívce však nestačilo, že hodnota zboží nepřekročila hranici trestného činu, tak se včera vydala do obchodu znovu, tentokrát pro čokolády za bezmála dva a půl tisíce korun. Opět byla chycena a už má od policistů z obvodního oddělení ve zkrácenku sděleno podezření z krádeže, za což může vyfasovat až dvouletou dovolenou na státní útraty.
 
 
Deset dní bude mimo domov
 
Na deset dní byl včera z bytu a okolí děčínskými policisty vykázán pětatřicetiletý muž. Měl totiž fyzicky napadnout o sedm let mladší ženu a jejího nezletilého syna. Závěr učinili muži zákona na základě zjištěných informací. Poškození byli hospitalizováni v nemocnici.
 
 
S alkoholem v krvi za volant nesedáme
 
Bezmála dvě promile alkoholu naměřili při kontrole varnsdorfštíí policisté jednačtyřicetiletému řidiči. Zadrželi mu tedy řidičský průkaz a pozvali si jej na obvodní oddělení. Tam si pak ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který by mohl jít až na jeden rok do vězení.
 
 
 
 
 
18.1.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem