Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Odhaleni tři řidiči pod vlivem alkoholu

Hradecko - Jeden z nich způsobil nehodu. 

V sobotu 25.11. během 13 hodin na Hradecku policisté odhalili tři řidiče, kteří byli pod vlivem alkoholu. Jeden z nich navíc způsobil dopravní nehodu.
Prvního opilého řidiče - řidičku zastavili dvě hodiny po půlnoci v ulici Bratří Štefanů při jízdě svým osobním vozidlem značky Ford Mondeo. Než 38letá řidička zareagovala na světelný pokyn k zastavení, ujela asi 0,5 km. Při kontrole mluvila nesrozumitelně, věty musela několikrát opakovat a policistům řekla, že nějaký alkohol pila, ale třeba nic nenadýchá. Žena nakonec nadýchala 1,64 a o pět minut později 1,72 promile. Pak se přiznala, že degustovala na Velkém náměstí víno. Opilá si nepřipadala a tak sedla za volant. Policisté ji zadrželi na místě řidičský průkaz a následující den ji sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což ji hrozí až jeden rok za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
Druhý hříšník o hodinu a půl později v ulici Palackého při vyjíždění svým osobním vozidlem značky Citroen z parkovacího místa narazil do za sebou jedoucího řidiče osobního vozidla Ford. Oba řidiči byli podrobeni dechové zkoušce. U 20letého viníka nehody byla pozitivní a ukázala výsledek 1,7 promile alkoholu v dechu. Test na požití drog byl negativní. Ke zranění žádných osob nedošlo, ale škoda na vozidlech byla odhadnuta na 4500 korun. Opilému řidiči policisté zadrželi řidičský průkaz a v nejbližší době mu sdělí podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu bude hrozit až 3 roky vězení.
Třetího opilého řidiče zastavila hlídka na Rašínově třídě krátce před 15. hodinou při řízení osobního vozidla značky Ford Mondeo. Čtyřiačtyřicetiletý řidič nadýchal 1,5 promile. Muž se policistům přiznal k vypití 4 jedenáctek a 1 panáka tvrdého alkoholu. Řekl, že jel z místa svého bydliště Jungmannovy ulice do nákupního centra na Rašínově třídě, kde pracuje v jednom z obchodů jako brigádník. U muže policisté provedli ty samé úkony jako u výše uvedené řidičky.

por. Iva Kormošová
27.11.2017, 13.30
 

vytisknout  e-mailem