Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odhalené případy podvodů

KRAJ - Středočeští kriminalisté ukončili prověřování dvou případů finančních podvodů 

První případ:
Ve čtvrtek 9. února 2017 bylo zahájeno trestní stíhání muže, který je obviněný ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby dílem dokonaného a dílem ve stádiu pokusu dle § 240/1,3 trestního zákoníku, kdy v případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od pěti do deseti let. Dále je pak muž obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Těchto činů se muž dopouštěl v Říčanech tím, že si jako jednatel společnosti nechával v letech 2012 - 2014 vystavovat a následně do řádného daňového přiznání zahrnovat fiktivní faktury dodavatelů luxusních automobilů a jiných právnických osob. Tímto jednáním způsobil České republice zastoupené finančním úřadem pro Středočeský kraj škodu v celkové výši přesahující 7,5 milionů Kč. Obviněný muž se nyní nachází ve věznici Pardubice, kde si převzal Usnesení o zahájení trestního stíhání.

Druhý případ:
Ve středu 15. února 2017 bylo kriminalisty středočeské policie zahájeno trestní stíhání ženy, která ja obviněná z pokračujícího zvlášť závažného zločinu podvodu podle § 209 trestního zákoníku. Obviněná žena , jako zaměstnankyně společnosti zabývající se nákladní dopravou v Kladně v letech 2011 až  2016 předkládala fiktivní faktury opatřené číslem účtu svých věřitelů, kdy neoprávněně z účtu zaměstnavatele odčerpala celkem 6 milionů  Kč.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
23. února 2017

vytisknout  e-mailem