Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Odcizili telefony za téměř sto tisíc korun

BRNO: Vychytralým zlodějům další krádež nevyšla a skončili za mřížemi policejních cel.  

Na velké problémy si v těchto dnech zadělala dvojice mladíků. Dva muži ve věku dvaadvacet a šestadvacet let se v neděli večer pohybovali po obchodním domě v centru města. Po zavírací době obchodů navštívili stánek s mobilními telefony a ze skříňky odcizili klíče od výstavních vitrín.

Následující den se do obchůdku vypravili v ranních hodinách a naprosto bezostyšně si otevřeli výlohu s vystavenými mobilními telefony a deset aparátů v hodnotě téměř sto tisíc korun odcizili. Dále si odnesli  také část platebního terminálu. Zlodějské dvojici zřejmě úlovek nestačil a do stánku zavítala i v úterý ráno. Tentokrát mladíci odcizili osm obalů na mobilní telefony v hodnotě pět tisíc korun.

Na jejich podezřelé chování v prodejně upozornil náhodný kolemjdoucí pracovníka ostrahy. Ten byl již obeznámen s vloupáním z předchozích dnů a z kamerových záznamů znal popis pachatelů. U stánku se již nikdo nenacházel. Strážný ovšem následně dvojici zaregistroval venku na lávce od obchodního domu.

Na výzvy k zastavení mladíci nereagovali a snažili se utéct. Při přelézání plotu u parkoviště v ulici Dornych  se ostraze podařilo jedno ze zlodějů zadržet. Na místo dorazili policisté, kteří během několika minut vypátrali i druhého podezřelého. Muž se ukrýval za prodejním stánkem s občerstvením.

Mladíci putovali na služebnu, kde měli co vysvětlovat. Jak vyšlo najevo z dalšího šetření, dvojice ukradené telefony již stihla prodat. Policejní komisař oběma mužům sdělil podezření pro trestný čin krádež, za který jim hrozí až pětileté vězení.

Zvukový záznam:1301.mp3

por. Andrea Cejnková, 13. ledna 2017

 

Odkazy do noveho okna

1 mobil1

1 mobil1 

Detailní náhled

2 mobil2

2 mobil2 

Detailní náhled

3 mobil3

3 mobil3 

Detailní náhled

4 mobil4

4 mobil4 

Detailní náhled

5 mobil5

5 mobil5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem