Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Odcizili speciálně upravené vozidlo

Policisté pátrají po čtveřici pachatelů 

V neděli 25. dubna 2021 krátce před polednem se dosud neznámí pachatelé vloupali do autoservisu v pražských Běchovicích. Odtud se jim podařilo odcizit speciálně upravené vozidlo Fiat Ducato Multicar, které je určené k provádění servisu vozidel v terénu při amatérských závodech Rallye Dakar. Ve vozidle bylo i nářadí a kompletní sada zimních pneumatik. Pachatelé při krádeži naložili do vozidla ještě další nářadí, které v dílně našli. Jednalo se mj. o svářečku, vrtačku, brusku, GOLA sadu a také záložní startovací zdroj zn. Booster.

Předběžně odhadnutá škoda se vyšplhala téměř na půl milionu korun. Areál je ale vybaven kamerovým systémem, takže se podařilo získat záznamy, které celou krádež zachytily.

V případě, že byste poznali někoho na kamerových záběrech, znali jeho totožnost nebo věděli, kde se zdržuje, okamžitě, prosím, kontaktujte tísňovou linku 158 nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR. To stejné platí i v případě, pokud byste někde spatřili odcizené vozidlo, které má výrazné nápisy na boku.

V případě dopadení a odsouzení hrozí mužům za trestný čin krádež až pětileté vězení.

por. Mgr. Hana Křížová – 5. 5. 2021

vytisknout  e-mailem