Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizili několik jízdních kol

KARLOVARSKO – Nyní jim hrozí až pětileté vězení. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů z Karlovarska ve věku 44 a 50 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

Obvinění muži měli společně vyrazit do ulic Karlových Varů v neděli 21. dubna letošního roku v nočních hodinách. Při procházení městem si měli vyhlédnout jednu ze směnáren, do které se pokusili vniknout. Poškodili vstupní dveře, ale do vnitřních prostor se jim nepodařilo dostat, a tak z místa odešli. 

Dojít měli až k jednomu hotelovému zařízení, kde si všimli místnosti, ve které bylo uschováno několik jízdních kol. Následně poškodili uzamčené vstupní dveře, čímž se starší muž dostal do vnitřních prostor, odkud odcizil dvě jízdní kola, z nichž jedno předal čtyřiačtyřicetiletému muži. Obě kola společně odvezli. Padesátiletý muž se ale po několika minutách vrátil a odcizil další dvě jízdní kola, která následně odvezl. Policisté se případy začali okamžitě zabývat a oba muže o několik hodin později zadrželi. Dále také vypátrali tři ze čtyř odcizených jízdních kol. 

Svým jednáním měli způsobit škodu přibližně 135 tisíc korun. 

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobili větší škodu. 

nprap. Jan Bílek
25.4.2024

vytisknout  e-mailem