Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizili elektrokola, nářadí i tablety do pračky

CHEBSKO – Policisté je zadrželi a oba skončili ve vazbě. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou třicetiletých mužů, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

Dvojice měla společně od začátku září do začátku listopadu letošního roku krást v pěti případech na Chebsku. Odcizit několik věcí měli zejména ve Františkových Lázních, ale v jednom případě také v Chebu.

Vše mělo začít na začátku září v jednom z obchodních domů v Chebu. Dvojice měla po vzájemné domluvě vstoupit do prodejny a následně odcizit několik balení tablet do pračky. V polovině října se měla dvojice vydat do hotelu ve Františkových Lázních. Poté měli odcizit ze stojanu na jízdní kola dvě volně odstavená elektrokola a jedno z nich prodat v Chebu.

O několik dní později měl jeden z obviněných navštívit jiný hotel ve Františkových Lázních. Po chvíli měl ze stojanu odcizit jízdní kolo, odjet s ním do Chebu a tam ho znovu prodat. Na konci října se měla dvojice společně vydat do hotelu, ze kterého už dříve odcizila elektrokola. A podařit se jim to mělo i tentokrát. I v tomto případě měli ze stojanu odcizit dvě elektrokola, navíc i s nabíjecími stanicemi.

Poslední krádeže se měli obvinění muži dopustit v pondělí 8. listopadu v ranních hodinách. Měli vstoupit do obchodního domu ve Františkových Lázních a z něj odcizit řetězovou pilu. Následně je policisté zadrželi. Kromě toho se policistům podařilo zajistit i odcizenou pilu.

Tímto svým jednáním způsobila dvojice celkovou škodu přibližně 90 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byli muži, kteří se již v minulosti krádeží dopustili, vzati do vazby.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva
10. 11. 2021

vytisknout  e-mailem