Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizil z elektrárny na Sokolovsku kabely

SOKOLOVSKO – Ve sběrně odevzdal téměř 200 metrů kabelů. 

Policisté z Obvodního oddělení Sokolov – venkov ve spolupráci s kriminalisty z 1. OOK v Sokolově objasnili krádež kabelů z elektrárny na Sokolovsku. Té se měl dopustit 26 letý místní muž, kterému policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Takového jednání se měl dopustit nejprve na konci listopadu. Za elektrárnou na Sokolovsku vnikl na neoplocený pozemek výsypky a z pásového dostavníku odcizil kolem 40 metrů ovládacího kabelu a kolem 45 metrů silového kabelu. Společnosti tak způsobil škodu kolem 27 tisíc korun.

V dalším případě na začátku prosince vnikl opět na stejné místo a odcizil kolem 100 metrů různých kabelů, čímž společnosti způsobil škodu kolem 35 tisíc korun. Na místo byl povolán i psovod se služebním psem jménem Adag, který šel po stopě pachatele a po několika metrech nalezl nůž a obaly od kabelů. Šetřením kriminalisté zjistili, že materiál z kabelů byl odevzdán v jedné ze sběren na Sokolovsku. Utržené peníze si obviněný muž ponechal pro vlastní potřebu.

Krádeže se dopustili přesto, že byl již na základě rozsudku Okresního soudu v Sokolově na konci července tohoto roku odsouzen. Teď mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Zuzana Týřová
13. 12. 2017

Odkazy do noveho okna

odcizený kabel

odcizený kabel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem