Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Odcizil věci za 1 a půl milionu korun

Policisté podezřelého muže z Prostějova dopadli  

Prostějovští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti dvacetiletému mladíkovi, který je podezřelý z toho, že v polovině února tohoto roku vnikl násilím do rodinného domku v Prostějově. Dům důkladně prohledal a z jídelny odcizil dva drahé digitální fotoaparáty, značkové hodinky v hodnotě 200 tisíc korun,  prsteny a náušnice s diamanty a další šperky v hodnotě nejméně 500 tisíc korun.  Majitelům tak způsobil škodu v celkové výši 1 500 000 Kč.

V průběhu vyšetřování se na základě vyhodnocených stop a dalších získaných poznatků podařilo kriminalistům zjistit, že mladík má na svědomí také vloupání do jedné soukromé firmy v Prostějově, ke kterému došlo počátkem února. Dovnitř budovy se vloupal po rozbití okna a z kanceláře odcizil varnou konvici, dalekohled a další věci v hodnotě přes 10 tisíc korun. Muž, který není kriminalistům neznámý, neboť již má za sebou trestní minulost, je stíhán pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody.

Mladík z Prostějova se k uvedenému jednání přiznal, trestní stíhání je vedeno na svobodě. V případě, že jej soud uzná vinným, hrozí mu dle trestního zákona vzhledem k výši způsobené škody trest odnětí svobody až do výše 8 let.
 

mjr. Mgr. Jitka Dolejšová

vytisknout  e-mailem