Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odcizil šampony

TEPLICKO - Na útěku lup poztrácel; Úvěrový podvod a další zprávy. 

Odcizil šampony

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat muž, který v bílinském supermarketu ukradl kosmetiku. Z regálu vzal pět šamponů, které si schoval pod mikinu, přelezl vstupní turniket a dal se na útěk, protože na něj zavolal pracovník prodejny. Na úprku svůj lup v hodnotě necelých sedm set korun poztrácel, pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu v krajním případě až tříleté vězení. V září byl totiž za majetkovou trestnou činnost odsouzen k obecně prospěšným pracím, proto bylo jeho jednání i přes malou škodu kvalifikováno jako trestný čin.

Úvěrový podvod

     Až dvouleté vězení hrozí 28letému muži, který uzavřel se společností poskytující nebankovní půjčky úvěrovou smlouvu s disponibilním limitem deset tisíc korun. Více jak sedm tisíc na místě vyčerpal na úhradu dvou mobilních telefonů, smluvně dohodnuté splátky ale nehradí. Navíc ve smlouvě uvedl nepravdivé skutečnosti ohledně svého zaměstnání a výše příjmu, čímž se dopustil přečinu úvěrového podvodu.

Vykradený byt

     Bílinští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do neobydleného nájemního bytu. Odcizil z něj termostatické hlavice, kuchyňský dřez a dveře, oznamovatel vyčíslil škodu na tři tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky vězení.

Auto není trezor

     Trestní stíhání pro přečin krádeže hrozí zatím neznámému zloději, který v Bílině vykradl zaparkované auto. Pachatel se po rozbití okna dveří vloupal do osobního automobilu a z čelního skla odcizil kameru i s držákem. Celková škoda byla vyčíslena na sedm a půl tisíc korun, pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi.

14. 11. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem