Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizil počítač, lahve s alkoholem i cukrovinky

SOKOLOVSKO - Teď mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

Policisté z Obvodního oddělení Sokolov - město sdělili 31 letému muži podezření ze spáchání přečinu Krádež. Muž se trestného činu dopustil hned ve třech případech od konce března do poloviny dubna.

V prvním z nich překonal uzamčení dveří jednoho z oddělení zdravotnického zařízení, kde odcizil počítačovou sestavu v hodnotě kolem 6 tisíc korun.

Poté v jedné ze sokolovských prodejen odcizil 4 lahve s alkoholem ve výši kolem 1000 korun a následně prošel prostorem pokladem bez zaplacení.

V posledním případě odcizil tři balení čokoládových pralinek, které schoval do přinesené tašky přes rameno. Zřejmě, aby od sebe odlákal pozornost, chtěl zaplatit energetický nápoj a jinou cukrovinku, kterou položil na pokladní pás. Muž se pokusil zaplatit platební kartou, ta však byla zamítnuta, proto byl na odchodu bez zakoupeného zboží a však s odcizeným zbožím v tašce. Člen ostrahy prodejny nicméně muže na odchodu zastavil. Po krátké strkanici s členem ostrahy pachatel i s odcizeným zbožím z prodejny utekl.
 
Policejní komisař podal na muže podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby.

Pokud soud podezřelého odsoudí, může mu být stanoven trest odnětí svobody až na 3 roky.

nprap. Bc. Věra Hnátková
26. 4. 2017

vytisknout  e-mailem