Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizil několik litrů nafty

CHEBSKO – Řídil se zákazem řízení. 

Policisté z obvodního oddělení Aš sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození cizí věci osmnáctiletému mladíkovi z Chebska. 

Teprve osmnáctiletý mladík měl v neděli 5. února letošního roku krátce před půlnocí v Aši a blízkém okolí řídit osobní vozidlo značky BMW. O pár hodin později, tedy v pondělí 6. února letošního roku kolem jedné hodiny ranní měl se svým vozidlem zaparkovat v jedné z ulic v Aši. Z toho si měl následně vzít kanystr a odejít k zaparkovanému nákladnímu automobilu. U toho měl poškodit nádrž a odčerpat téměř 15 litrů pohonných hmot. S kanystrem se poté vrátil do svého vozidla a z místa odjel.

Jen o několik minut později si policisté z obvodního oddělení Aš si při hlídkové činnosti všimli projíždějícího osobního vozidla značky BMW, které se rozhodli předepsaným způsobem zastavit a zkontrolovat. Vozidla ale začalo zrychlovat a následně zastavilo na jednom z parkovišť. Následně se pokusil řidič z místa odejít, což se mu nepodařilo. Policisté lustrací zjistili, že má mladík na základě rozhodnutí Městského úřadu v Aši vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel. Ve vozidle následně našli několik kanystrů a různé nářadí. 

Svým jednáním měl na poškozené nádrži a odcizených pohonných hmotách způsobit škodu přibližně 20 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Jan Bílek
8.2.2023
 

vytisknout  e-mailem