Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizil nářadí z lodních kontejnerů a pohonné hmoty z vozidla a sekačky

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Nevšimli jste si někoho podezřelého? 

Policisté z obvodního oddělení Libčice šetří případ vloupání do lodních kontejnerů, z nichž bylo odcizeno nářadí a také krádež pohonných hmot z dodávky a pojízdné traktorové sekačky, k čemuž došlo v areálu zahradnictví v Horoměřicích.

Podle dosavadního šetření neznámý pachatel vnikl na částečně oplocený pozemek v době od 21. ledna do 24. ledna, kde u tří stojících lodních kontejnerů vypáčil zámky, čímž si sjednal přístup do vnitřku a poté z nich odcizil 2 motorové pily, 2 zemní vrtáky a 5 bouracích kladiv. Vedle těchto kontejnerů bylo zaparkované nákladní vozidlo Iveco, u kterého poškodil víčko nádrže a odtud odcizil 125 litrů motorové nafty. Nakonec objevil pojízdnou traktorovou sekačku, z níž odcizil 10 litrů benzínu.

Svým jednáním neznámý pachatel způsobil předběžnou škodu ve výši dosahující 90 tisíc korun.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost a prosíme o jakékoliv poznatky k možnému pachateli. Pokud jste si někoho podezřelého všimli a mohli byste nám pomoci se ztotožněním osoby, ozvěte se nám na telefonní číslo 974 866 400 nebo na mobil 602 306 515. Využít můžete také linku tísňového volání 158.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
28. ledna 2022

vytisknout  e-mailem