Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizil nářadí

NOVOJIČÍNSKO - události 

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže, kterého se měl dopustit třiačtyřicetiletý muž ze Slovenska. V srpnu letošního roku ve společnosti z Novojičínska, kde byl zaměstnán, odcizil ve dvou případech ruční nářadí v celkové hodnotě přes 34 tisíc korun. Muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Zpronevěra
Kriminalisté z Nového Jičína zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Novojičínska, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry. Takového jednání se měl dopustit od ledna 2014 do března 2017 a to tím, že evidoval v personální a mzdové evidenci fiktivní zaměstnance, jejichž mzdu si nechal vyplatit, na základě čehož si neoprávněně přisvojil finanční hotovost, která mu byla svěřena. Tímto jednáním způsobil škodu převyšující 77 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Úvěrový podvod
Novojičínští kriminalisté sdělili podezření z podvodu dvaapadesátileté ženě z Bílovecka. Podezřelá telefonicky uzavřela v říjnu 2016, úvěrovou smlouvu na půjčku, a to na jméno své matky a bez jejího vědomí. Užila rovněž číslo jejího účtu, na který si finanční obnos nechala zaslat, následně peníze sama vybrala a použila pro svou potřebu. Úvěr však nesplácela, čímž poškozené společnosti způsobila škodu ve výši 80 tisíc korun. Za toto jednání hrozí podezřelé ženě trest odnětí svobody až na pět let.

Nový Jičín 22. září 2017

por. Mgr. Petr Směták
komisař oddělení tisku a prevence 

 

vytisknout  e-mailem