Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Odcizil motorkářskou helmu

KARLOVARSKO – Navíc řídil vozidlo i přes platný zákaz. 

Policisté z obvodního oddělení Ostrov sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání třicetiletému muži z Karlovarska.

Podezřelý muž se měl v první polovině března letošního roku na Karlovarsku potkat s pětatřicetiletou ženou, která mu měla nabídnout k prodeji motorkářskou helmu. Na místo měl přijet vozidlem značky BMW, a to i přes to, že věděl, že má uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Helmu mu měla žena položit do vozidla na přední sedadlo spolujezdce s tím, aby si jí vyzkoušel. Podezřelý muž se měl ale s vozidlem a otevřenými předními dveřmi u spolujezdce rozjet a z místa ujet, aniž by za helmu zaplatil.

O pár dní později měl řídit stejný automobil jako v prvním případě a to i přes to, že věděl, že má uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Krátce před druhou hodinou ranní byl na Karlovarsku zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Při silniční kontrole policisté zjistili, že třicetiletý řidič má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2024.

V případě prokázání viny hrozí muži, který byl již v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky.

prap. Jan Bílek
nprap. Jakub Kopřiva
18.3.2022

vytisknout  e-mailem