Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odcizil litinu a teď čeká na trest

DĚČÍN - Odcizil litinu a teď čeká na trest; Auto není trezor a zvláště v lese; Že jim to stojí za to; Kdosi poškodil návěstidlo 

Litinovou kanálovou vpusť odcizil u domu ve Šluknově v minulém měsíci třiatřicetiletý muž. Tu pak zpeněžil. Policisté z místního obvodního oddělení zloděje dopadli a ve zkráceném přípravném řízení mu v pátek odpoledne sdělili podezření z krádeže. Protože byl v posledních třech letech trestán, není mu nic platno, že hodnota lupu není nijak vysoká. Hrozí mu až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Auto není trezor a zvláště v lese
 
O notebook, fotoaparát a navigaci v celkové hodnotě zhruba dvacet tisíc korun přišli dva muži, kteří zanechali vozidlo z pátku na sobotu zaparkované na lesní cestě kdesi pod Sněžníkem. Věci samozřejmě nechali uvnitř. Tím vytvořili ideální příležitost pro neznámého lapku, který se věcí ujal. Na případu pracují policisté z obvodního oddělení.
 
 
Že jim to stojí za to
 
Strážci zákona z Krásné lípy zastavili v pátečních pozdních hodinách ke kontrole osobní automobil. Osmatřicetiletý řidič předložil doklady a kdyby býval nepil, zřejmě by to tím pro něj skončilo. Při následné dechové zkoušce ale nadýchal kolem jedné promile. Pak už zbývalo jen sdělit podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném. To obnáší hrozbu až na ročního pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Kdosi poškodil návěstidlo
 
Zabezpečovací kabely k návěstidlu na železniční trati v Benešově nad Ploučnicí-Františkov nad Ploučnicí poškodil v pátek neznámý pachatel. Případ šetří místní strážci zákona jako poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. Zato je možné udělit trest odnětím svobody až na jeden rok.
 
 
 
 
7.3.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem