Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Odcizený notebook se vrátil majiteli

BRNO: Aktualizace. 

Aktualizace:

Královopolským kriminalistům se podařilo objasnit hned šest případů krádeží z přelomu roku. Vodítkem se stal videozáznam, který jsme zveřejnili v polovině března. Muž na záznamu na cizí občanský průkaz prodává v bazaru pod cenou notebook, který na jedné ze studentských kolejí předtím odcizil. Díky odvysílaným záběrům se policistům ozvalo hned několik svědků, kteří pětatřicetiletého muže poznali. Kriminalistům se při výslechu přiznal i k dalším podobným skutkům, kterých se v Brně dopustil. Celkem 6 případů se škodou 62 tisíc korun mu tak s největší pravděpodobností prodlouží pobyt ve vězení, kde si v současné době odpykává tret za předchozí protiprávní jednání.

por. Pavel Šváb

Aktualizace 15.03.2017

Kriminalisté dostali několik tipů a nyní pracují na jejich prověření, děkujeme za spolupráci. O výsledku vyšetřování budeme veřejnost informovat.

por. Pavel Šváb, 15.03.2017

Na začátku prosince odcizil dosud neznámý pachatel notebook a další příslušenství z kolejí v Kounicově ulici. Kamery ho zaznamenaly při průchodu vrátnicí. Jen o několik hodin později pravděpodobně ten samý muž (stejný oděv) prodal zařízení v bazaru. S vymyšlenou legendou, a jak se později zjistilo, i s odcizenými doklady se mu podařilo notebook Dell prodat na součástky. Zaměstnanci firmy se později dostali do systému a zjistili pravého majitele, kterého kontaktovali. Tomu jsme přístroj vrátili a zbývá jen najít pachatele. Klíčové bude svědectví muže s falešnými doklady, kterého zachytila kamera v prodejně. Pokud muže na záběrech poznáte, obraťte se prosím na kriminalisty prostřednictvím linky 158.

Děkujeme za spolupráci. Foto a video již není k dispozici.

por. Mgr. Pavel Šváb, 09.03.2017

vytisknout  e-mailem