Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Odcizený mobil si schoval pod auto

BRNO: Mladý zloděj má na svědomí krádeže telefonů i výběry z cizích účtů. 

V úterý před půlnocí vyjížděli policisté z Oddělení hlídkové služby do rychlého občerstvení v ulici Masarykově, kde mělo dojít ke krádeži mobilního telefonu. Na místě se spojili s oznamovatelkou, která uvedla, že s kamarádkou seděla v restauraci a na stole měla odložený svůj telefon. V nestřeženém okamžiku se kolem mihla dvojice mladíků, kdy jeden z nich mobil sebral. Dívky ihned kontaktovaly tísňovou linku.

Policisté se pustili do pátrací akce a podezřelé muže zadrželi během několika minut na Kapucínském náměstí. Odcizený mobilní telefon u sebe žádný z nich neměl, ovšem hlídka ho následně našla schovaný u zadního kola zaparkovaného vozidla. Dvaadvacetiletý mladík, kterého policisté vzhledem k jeho trestní minulosti dobře znají, se k činu doznal a uvedl, že chtěl telefon prodat, aby si mohl koupit drogy. Putoval tedy rovnou do policejní cely.

Brněnští kriminalisté z 5. oddělení se následně pustili do dalšího vyšetřování a zjistili, že podezřelý má na svědomí ještě další případy. V únoru využil nepozornosti návštěvníka baru v ulici Dvořákově a odcizil mu mobilní telefon a peněženku s doklady a platební kartou, se kterou se mu následně podařilo majiteli vybrat z účtu třináct set korun.

Koncem ledna měl mladík ještě podvést a následně okrást muže v baru na Zvonařce. Poškozený hrál na automatu, a když mu došla hotovost, chtěl si zajít do nedalekého bankomatu. Vychytralý mladík se muži ochotně nabídl, že mu pro peníze zajde, aby mu někdo mezi tím neobsadil stroj. Muž byl pod vlivem alkoholu a souhlasil. Když se mladík delší dobu nevracel, došlo mu, že se patrně stal obětí podvodníka. Ihned tedy kontaktoval banku s požadavkem na zablokování platební karty, ovšem mladík již stihl z účtu vybrat dvacet tisíc korun.

Recidivistovi nyní za trestné činy krádež, podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až tři roky ve vězení.

Zvukový záznam: 1703.mp3

 por. Andrea Cejnková, 17. března 2017

 

vytisknout  e-mailem