Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizené zboží nalezeno

KRAJ – Policejní pes Morgan opět v akci. 

Policisté z Dálničního oddělení Rudná byli dne 26. 9. 2017 v 03:40 hod. vysláni do prostoru odstavné plochy u obce Rudná, kde mělo dojít k vloupání do zde zaparkovaného návěsu kamionu.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že neznámý pachatel provedl vloupání do odstaveného návěsu, ze kterého odcizil několik desítek televizorů LED. Na místo vyrazili také kriminalisté z Prahy západ, kteří na místě zajišťovali důležité stopy a zároveň přivolali policejního psovoda z Kladna. Ten po příjezdu na místo činu použil služebního psa Morgana, který je speciálně vycvičen na  vyhledávání pachových stop. Stopu se mu podařilo zachytit u zadní části nákladního vozidla a následně pokračoval do prostoru křovin, kde postupně označil místa nálezu dvanácti kusů odcizených televizorů. Ty byly nepoškozeny předány policistům služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Praha západ, kteří se celým případem i nadále zabývají.

Zda byl tento čin jednáním pouze jednoho nebo více pachatelů kriminalisté zatím zjišťují a zároveň vyhodnocují další zajištěné stopy. V souvislosti s tímto případem přivítají jakékoliv poznatky vedoucí ke ztotožnění neznámého pachatele nebo pachatelů a také informace s ním související.

nprap. Michaela Nováková a nprap. Marcela Pučelíková
tiskové mluvčí
P ČR Kladno a Beroun
26. září 2017

vytisknout  e-mailem