Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizené okapy za padesát tisíc korun

PŘÍBRAMSKO – V souvislosti s případem krádeže měděných okapů, ke kterému došlo v polovině letošního července, pátrají policisté z obvodního oddělení Dobříš po totožnosti neznámého muže. 

V obci Křížov na Příbramsku od nedělních odpoledních hodin 9. července do úterních večerních hodin 18. července dosud nezjištěný pachatel vnikl na oplocený pozemek rodinného domu a následně odcizil 100 metrů měděných okapů. Majitel nemovitosti si předběžně vyčíslil škodu na padesát tisíc korun.
Policisté v rámci provedeného šetření zajistili kamerové záznamy, kdy po jejich vyhodnocení zjistili, že v inkriminované době se v místě odcizení okapů pohybovala neznámá osoba, kdy se pravděpodobně jedná o muže středního věku, který má na sobě oblečenou bundu s kapucí. Kapuci v maskáčovém provedení má nataženou na hlavě a spodní část obličeje si zakrývá světlou látkou nebo kuklou. V horní zadní části bundy, v místě napojení rukávů, je umístěn proužek z reflexního materiálu.
Policisté předpokládají, že by neznámou osobu zachycenou na kamerovém záznamu, mohl podle částečného popisu někdo z občanů poznat. Proto se na ně touto formou obracejí se žádostí o pomoc, aby jim pomohli zjistit její totožnost, neboť její výpověď může policistům objasnit důležité okolnosti celého případu.
Jakékoliv informace k tomuto případu jim mohou případní svědci sdělit osobně přímo na služebně obvodního oddělení v Dobříši, nebo je mohou zavolat na telefon: 974 879 720, případně prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí P ČR
11. července 2017

Odkazy do noveho okna

neznámá osoba - obličej

neznámá osoba - obličej 

Detailní náhled

bunda neznámé osoby

bunda neznámé osoby 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem