Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Od nehody ujel, přesto policii neunikl

NÁCHODSKO – Myslel, že na řidiče nikdo nepřijde? 

maják na autě.jpgIlustrační foto/Policie ČRRuce zákona stejně neunikl 30letý muž z Hronova, kterému se zřejmě nechtělo přihlásit k odpovědnosti za nabourané auto. Hlídka dopravní policie jej následujícího dne vypátrala a zahájila s ním vyšetřování.

Dopravní nehodu, kterou způsobil neznámý řidič, nahlásil policistům majitel vozu Škoda Felicia v neděli dopoledne, uvedl přitom, že vůz mu někdo naboural v době od 11. do 12. 3. 2017 ve večerních či nočních hodinách. Vůz jedoucí od Náchoda k Hronovu, zachytil o zadní část zaparkovaného vozu, který stál před jeho domem ve Velkém Poříčí. Pak od nehody ujel. Na vozidle přitom zanechal škodu ve výši 10.000 korun. Ještě téhož dopoledne hlídka vypátrala poškozené vozidlo, následně i řidiče, z vedlejšího Hronova. K řízení vozu a způsobení nehody se přiznal překvapený syn majitele vozu.

Dopravní nehodu policisté nadále vyšetřují. Kromě odpovědnosti za způsobenou škodu má řidič  na krku i nesplnění povinností na místě dopravní nehody. Pokud viník ujel od dopravní nehody, při které nedošlo ke zranění, je možné účastníkovi dopravní nehody uložit pokutu ve výši od 2.500,- Kč do 5.000,- Kč a v blokovém řízení pokutu do 1.000,- Kč. Pokud by se přestupce tohoto přestupku dopustil v uplynulých 12 měsících dvakrát a vícekrát, nebylo by možné tento přestupek projednat v blokovém řízení, ve správním řízení by mu byla uložena nejen pokuta, ale i zákaz řízení na 1 až 6 měsíců.

por. Mgr. Eva Prachařová
13. 3. 2017 v 11.30 hodin

vytisknout  e-mailem