Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Oči pro pláč

Senior pomohl, a byl okraden 

Další případ lidského hyenismu šetří policisté Obvodního oddělení Dobruška. Do jedné hospodářské usedlosti jejich teritoria přišli v úterý kolem poledne

dva neznámí lidé. Muž po osmašedesátiletém majiteli obydlí požadoval nejprve prodej slepice, posléze zase výměnu peněz. Žena naopak požádala o něco k snědku. Dobrotivý muž ženě vyhověl a jídlo jí přinesl. Po chvíli si všiml, že "hladová" žena mává směrem k domu. Muž rychle s podezřením vběhl do obydlí  a v jedné z místností našel mladou dívku. Dříve, než ji stačil jakkoli zadržet, zlodějka utekla z domu ven a spolu s dvojicí nezvaných návštěvníků nasedla do automobilu a celá povedená trojice z místa ihned ujela. Nešťastný důchodce záhy zjistil, že díky své důvěřivosti přišel o uschované úspory v řádech tisíců korun. Po pachatelích, kterým za podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi, dobrušští policisté intenzivně pátrají.

Policie ČR varuje - toto bohužel není zdaleka první případ, kdy si naši bezohlední spoluobčané za oběti svých trestných činů vybírají slabší, starší jedince, opuštěné či na polosamotách. Policisté opakovaně před nájezdy rádoby obchodníků, kontrolorů či lidí, předstírajících pomoc, opakovaně varují. Buďte obezřetní, nedůvěřiví, nevpouštějte žádnou cizí osobu do domu, zamykejte svá obydlí a v případě podezření ihned volejte bezplatnou linku 158. A to i v případě, že uvidíte ve svém okolí podezřelé osoby, automobily nebo činnost neznámých lidí.

Další případy v Královéhradeckém kraji:
Náchodsko
Trutnovsko
Jičínsko
Královéhradecko
Další případ z Rychnovska
 

Související dokumenty
Když víte, co vás může ohrozit, mátě větší šanci se bránit
Chraňte své rodiče - seniory
Rady pro seniory

por. Mgr. Alena Kacálková
10. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem