Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ocenění policistů za službu v Chorvatsku

Policejní prezident genmjr. Mgr. Oldřich Martinů dnes 12. listopadu ocenil kázeňskými odměnami a písemným poděkováním policisty, kteří přes léto sloužili v Chorvatsku. 

Slavnostního setkání v budově Policejního prezidia se, kromě pana policejního prezidenta, zúčastnili příslušníci Policie ČR, kteří v době od 30. června do 15. září 2009 vykonávali na území Chorvatské republiky službu ve společných hlídkách s chorvatskými policisty, a také ti, kteří se na vyslání českých policistů do Chorvatska organizačně podíleli. Mezi nimi byli i náměstek policejního prezidenta pro vnější službu plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek a ředitel služby pořádkové policie plk. Mgr. Petr Sehnoutka, kteří se účastnili podepsání Memoranda o porozumění s představiteli chorvatské policie. Na jeho základě mohli naši policisté vykonávat službu v Chorvatsku a pomoci tak českým turistům, kteří se při svých dovolených v Chorvatsku dostali do problémů.
 
Policejní prezident vysoce ocenil zvládnutí úkolů, které policisté v Chorvatsku plnili, jakož i vzornou reprezentaci policie i celé České republiky při službě na území cizího státu. Tato služba byla velmi kladně hodnocena nejen českými turisty, ale i chorvatskými úřady. Dále s policisty pohovořil o zkušenostech získaných ze služby v Chorvatsku a problémech, se kterými se v rámci mezinárodní spolupráce setkali.
 
 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
Odkazy do noveho okna

Setkání 1

Setkání 1 

Detailní náhled

Setkání 2

Setkání 2 

Detailní náhled

Setkání 3

Setkání 3 

Detailní náhled

Setkání 4

Setkání 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem